Pravljično ledeno mesto Harbin Ice & Snow festivala

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

Festival ledu in snega je vsakoletni zimski festival, ki poteka v mestu Harbin na Kitajskem in je največji tovrstni festival na svetu. Sprva so bili ustvarjalci ledenih umetnin večinoma Kitajci, vendar je festival sedaj postal mednaroden.

 

Nizke temperature obiskovalcev ne motijo

Mesto Harbin je najhladnejše kitajsko mesto. Pozimi se dnevne temperature lahko spustijo tudi do -35 ° C. Skozi mesto teče reka, iz katere lokalni delavci zrežejo velikanske ledene bloke, ki jih 15.000 umetnikov uporabi pri izdelavi snežnih in ledenih umetnin.

Ledena cerkev, vir: Wikimedia
Ledena cerkev, vir: Wikimedia

 

Ustvarjalci se na festivalu pomerijo v tekmovanju za najlepšo ledeno skulpturo. Ledene postavitve vključujejo največje ledene skulpture na svetu. Festival je v letu 2018 privabil 18 milijonov obiskovalcev.

Foto: Erica Li, Unsplash
Foto: Erica Li, Unsplash

 

Trije tematski parki s tobogani

Uradno se festival začne 5. januarja in traja do konca februarja. Vendar pa skulpture pogosto izdelajo že prej in tudi ostanejo, dokler to dopušča vreme. Celo mesto diha s festivalom in je polno ledenih skulptur. Festival ponuja tri tematske parke. V njih obiskovalce pričaka 30 ledenih toboganov, najdaljši je dolg neverjetnih 340 metrov. Ponoči se ledeno mesto obarva v neverjetne žive barve.

 

Foto: Erica Li, Unsplash
Foto: Erica Li, Unsplash

 

 

POŠLJI NAPREJ