Telovadba z brisačo utrdi celotno telo

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

Želite telovaditi doma in nimate veliko telovadne opreme? Nič zato. Vse kar potrebujete sta dve brisači in tla, ki drsijo (recimo parket, linolej, ploščice).

1. vaja: Pokrčena kolena

Za to vajo potrebujemo le eno brisačo. Stopimo na brisačo in se spustimo na iztegnjene roke, trup imamo položen. Noge potegnemo na levo stran, vse do levega komolca. Noge podrsamo nazaj v izhodiščni položaj. Ponovimo na drugo stran. 10 ponovitev na vsako stran.

Telovadba z brisačo
Foto: The Life Fit Girls

2. vaja: Hodeči ploh

Začnemo z obema nogama na brisači, roke imamo iztegnjene in na tleh. Aktiviramo in zategnemo hrbtne mišice, hrbtenice ne premikamo. Z iztegnjenimi rokami se vlečemo oziroma “hodimo” naprej. Z vsako roko naredimo 10 korakov oziroma kolikor nam prostor dopušča. Nato na enak način “hodimo” nazaj.

Če nam je ta pozicija pretežka, zamenjajmo stopala s koleni. Spustimo se na kolena, stopala pa dvignimo v zrak in tako izdelamo vajo.

3. vaja: Počepi nazaj

Tokrat potrebujemo obe brisači. Z vsako nogo stojimo na eni brisači. Usločimo boke nazaj in se spustimo v počep, hkrati pa prerazporedite svojo težo na desno nogo. Istočasno z levo nogo podrsamo nazaj in se skorajda spustimo v počep. Ponavljamo izmenično z vsako nogo, skupaj 20 ponovitev.

4. vaja: Angleški priklon

Tokrat potrebujemo obe brisači. Z vsako nogo stojimo na eni brisači, nogi sta razmaknjeni v širini bokov. Težo prenesemo na desno nogo in istočasno levo nogo podrsamo diagonalno nazaj. S pomočjo sprednje desne noge počepnemo in se nato dvignemo in priključimo levo nogo v izhodiščni položaj. Ponovimo izmenično na vsako stran. 10 ponovitev na vsako stran.

5. vaja: Sklece

Zadnja in najtežja vaja. Počepnite na kolena, stopala dvignite v zrak. Pod vsako roko dajte eno brisačo. Začnite na iztegnjenih rokah v širini ramen. Spustite se v skleco in v spodnjem položaju eno roko iztegnite pravokotno navzven. Priključite roko in se dvignite v izhodiščni položaj. Ponovite, tokrat iztegnite drugo roko. Naredite 10 ponovitev, z vsako roko 5.

Telovadba z brisačo

Za lažje razumevanje vaj si jih oglejte tudi v posnetku.

POŠLJI NAPREJ