Sončna očala za otroka. Da ali ne?

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

To sploh ne bi smelo biti vprašanje. Da, seveda.

Sončna očala za otroke niso le prikupen modni dodatek, temveč tudi nujen pripomoček za varovanje otroških oči pred škodljivimi sončnimi žarki. Ti lahko poškodujejo vse dele očesa, tako sluznico oči, kot roženico, lečo in rumeno pego. Škodljivi učinki se ne pokažejo takoj. Dolga leta se kopičijo in se nato odrazijo v odrasli dobi. Raziskave so pokazale, da človek v dobi otroštva in najstništva prejme tudi do 80% vseh škodljivih UV-žarkov, ki jim je izpostavljen v vsem svojem življenju.

Zato je zaščita pred soncem pomembna že od ranega otroštva naprej. Kapa s šiltom je na močnem soncu obvezna oprema. Takoj, ko dojenček ali otrok sprejme očala, pa mu ponudimo tudi to.

Tudi na slovenskem trgu je možno kupiti vedno več kakovostnih sončnih očal. Zaradi različne velikosti in oblike otroškega obraza, se sončna očala za otroke razlikujejo glede na starost otroka.  Delimo jih na očala za dojenčke in malčke (od 0 do 4 let) in na sončna očala za otroke (od 3 do 10 let).

 

Sončna očala za dojenčke in malčke morajo biti varna in primerno velika

Pri izbiri sončnih očal za dojenčke in malčke je še posebej potrebno biti pozoren glede izbire pravega okvirja. Po navadi so sončna očala za najmlajše narejena iz mehkejše plastike in se lepo oprimejo obraza. Ne zataknejo se samo za ušesa, temveč pritrdijo s široko elastiko okrog glave. To veliko malčkov moti, zato se začetno starševsko navdušenje nad malim frajerjem z očali lahko sprevrže v borbo pobiranja odvrženih očal.

 

Foto: Beaba
Foto: Beaba

Večji otroci naj imajo besedo pri izbiri sončnih očal

V starosti od 3 do 10 let je izbira otroških očal zelo velika. Pozorni bodimo na kvaliteto stekel in okvirja. Otrok naj med nakupom preizkusi več modelov očal in naj sam izbere tiste, s katerimi se najbolje počuti. Ker je otrok že večji, bo bolje znal paziti na svoja sončna očala. Zato so očala že bolj podobna “normalnim” odraslim očalom, brez elastike zadaj.

Na slovenskem tržišču najdete široko ponudbo sončnih očal za dojenčke, malčke in večje otroke. Vsak od proizvajalcev nudi tako modele sončnih očal za malčke, kot tudi sončna očala za otroke. Predstavljamo nekaj najbolj zanimivih proizvajalcev in modelov.

 

Julbo, model Looping

Očala so ukrivljena in oblikovana tako, da se lahko obrnejo in so vedno obrnjena prav. Obstajajo v treh velikostih. Za najmlajše od 0 do 18 mesecev se popolnoma prilegajo obrazu in so zadaj pritrjena z elastičnim trakom, ter imajo najvišjo stopnjo zatemnitve. Stekla iz polikarbonata se ne razbijejo. Stranske ročke in okvir so upogljivi.

Foto: Julbo
Foto: Julbo

 

Beaba

Očala za malčke se dobro prilegajo obrazu in nosku. Uniseks oblika je primerna tako za deklice kot dečke. Upogljivi zglobi poskrbijo za udobje pri nošenju in so varni. Nastavljivi ušesni deli poskrbijo za popolno prileganje.

Foto: Beaba
Foto: Beaba

 

Cébé

Podjetje Cebe je proizvajalec vrhunskih sončnih in športnih očal. Zato so njihova sončna očala za malčke in otroke najboljše kvalitete. Na voljo imajo več različnih modelov, tako da boste zagotovo našli model, ki bo všeč vam in otroku. Okvirji so lahki in udobni. Sončna očala za otroke so zasnovana so z mislijo na zaščito, saj leče Cebe 1500 Blue light izločijo 100% UV-žarkov in tako otroške oči zaščitijo pred škodljivimi učinki sonca.

Foto: Cebe, model Scalibur
Foto: Cebe, model Scalibur

 

Real Kids Shades – RKS

Real Kids Shades je vodilni ameriški izdelovalec in ponudnik sončnih očal za otroke. RKS pomaga staršem zagotoviti resno zaščito pred soncem za dojenčke, malčke in otroke do 12 let pred vnosom prekomerne svetlobe v oči, ki škoduje. Real Kids Shades zagotavlja udobje, trajnost in varnost. Izdelki RKS so strogo testirani, zagotavljajo skladnost s CPSIA so Certificirani s CE in imajo odobritev od FDA, da očala zagotavljajo 100% UVA in UVB zaščito.

Foto: RKS, model My First Shades
Foto: RKS, model My First Shades

Babiators

Babiators so nagrajena ameriška otroške sončna očala, priljubljena med največjimi zvezdniki. Pravijo, da so njihova očala nezlomljiva.

Ponujajo “Lost and Found” program, ki odpravlja največjo skrb staršev v zvezi s sončnimi očali. Kaj če malček izgubi svoja očala? V obdobju enega leta od nakupa garantirajo, da pošljejo nova očala, če izgubite stara. Plačate pa stroške pošiljanja. po nakupu se registrirajte v njihov Lost and Found program.

 

POŠLJI NAPREJ