Razlike McDonald’s hrane in pijače med državami

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

Pri Food Insiderju so se lotili zanimive primerjave. So porcije hrane in pijače v McDonald’s restavracijah v Ameriki res različne kot v Angliji?

Američani imajo vse rajši veliko – velike hiše, veliki avtomobili… zato tudi pri hrani ne skoparijo. V času študija tam, sta me v McDonaldsu presenetili dve stvari: velikost porcij in okus hrane. Porcije so namreč ogroomne. Res ogromne. Srednja velikost pijače… ah, pri nas sploh ne obstaja… je bila 7 dl. Okus hrane pa… šele takrat sem se zavedala, kako dobro, okusno in naravno hrano jemo v Sloveniji (in Evropi, če smo že pri tem). Okusi so umetni, nenaravni. Ogromni svetleči paradižniki, brez okusa po paradižniku.

Video: Food Insider

Kdorkoli je že potoval po svetu ve, da je na potovanjih najlažje potešiti lakoto v McDonaldsih. Približno veš kaj pričakovati, kakšne so cene, veš da ne boš dolgo čakal na hrano in vedno se nahajajo na glavnih ulicah. A vendarle so pri hrani opazne razlike, saj imajo prebivalci različnih držav različen okus. Madžari recimo prisegajo na bolj pekočo hrano, zato je tudi hrana tam bolj začinjena. Kako pa McDonalds meniji izgledajo po svetu? Kakšne so razlike?

Video: Food Insider

POŠLJI NAPREJ