Ne moti, pakiram. Na morje gremo! + DARILO Seznam za pakiranje

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

Seznam za pakiranje vam bo olajšal pripravo na družinske počitnice. Narejen je na podlagi nekajletnega testiranja ali vsebuje vse, kar potrebuje štiričlanska družina z majhnima otrokoma, ko se odpravi na dopust.

Vsak dopust se zame začne že kakšna dva tedna prej. In ne, prav nič ne uživam v tem času. Kajti to je čas pakiranja. Mrzličnega iskanja stvari po stanovanju, zlaganja na kupe in metanja v kovček z upanjem, da kateri od otrok kakšne stvari ne bo vzel iz kovčka in jo odnesel na meni neznano mesto. Preden sva dobila otroke, je bila stvar enostavna. Jaz spakiram zase, ti pa zase. In greva.

Ko so prišli otroci, so se stvari zakomplicirale. Spakirati sem morala še za dojenčka. In tudi tip počitnic se je spremenil. Če sva prej rada imela road trip potovanja z avtom, smo z dojenčkom presedlali na klasične počitnice na morju. Prvih nekaj let v apartmaju (kuhanje me je ubijalo), nato v kampu v mobilni hiški (tudi tukaj je kuhanje ubijalo), vmes pa je prišel še drugi otrok. Sedaj že nekaj let hodimo v kamp s slamnatimi hiškami brez elektrike, a z all-inclusive prehrano. Aaaaah, sedaj je to pravi dopust.

Skozi leta in skozi lokacije sem spreminjala svoj seznam za pakiranje. Kup drobnarij, ki so doma samoumevne, na počitnicah pa se izkažejo za nepogrešljive. Tako sem skozi leta izpilila seznam za pakiranje. Na njem so se spreminjale stvari povezane s otroci. Če so najprej četrt prtljažnika zavzemali voziček, plenice, kahlica, zilijon igračk in oblek, smo se sedaj teh stvari znebili. Tudi samostojno kuhanje zahteva svoj seznam kuhinjskih stvari in posod.

Seznam za pakiranje, ki vam ga podarjamo, je namenjen za poletni dopust družine, ki je zmerno športno aktivna (tisti bolj aktivni boste na seznam zagotovo dodali kolesa, rolerje) in ki gre na kraj, kjer ni potrebno kuhati (v tem primeru morate na seznam dodati posodo, nekaj hrane), ter ki dan preživlja v senci ob plaži, zvečer pa se odpravi v najbližje mestece na sladoled. Seznam si natisnite in ob pakiranju odkljukajte že pripravljene stvari.

POŠLJI NAPREJ