“Breztežnost” – maestro jadralnega padalstva Jean-Baptiste Chandelier

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

Jean-Baptiste Chandelier je vrhunski francoski jadralni padalec, ki svet navdušuje z neverjetnimi videoposnetki svojega akrobatskega znanja jadralnega padalstva. Je inovator jadralnega padalstva, saj si izmišljuje predrzne in ljudem všečne trike. Zato ni čudno, da je posnel že nekaj originalnih oglaševalskih kampanj.

“Moj cilj je z ljudmi deliti občutek med letenjem, tako da lahko vsak občuti čarobnost letenja”.

Vse video posnetke montira sam. Montaže se je naučil kar preko ogledov Youtube posnetkov. Seveda ima s seboj ekipo, ki skrbi za snemanje, a ideja za video, navodila med snemanjem, lokacija, glasba in končna montaža so njegova domena. Ko dobi idejo za video, zbere ekipo, kupi letalske karte, rezervira hotele in se odpravijo. Pravi, da je res vesel sodelovanja s podjetjem Adidas. Bal se je, da mu bodo vzeli umetniško svobodo in ga silili v nore in nevarne podvige. A ne. Rekli so mu “delaj kar si delal do sedaj, bodi previden in naredi lepe fotografije in posnetke”. Ko naredi posnetke se za nekaj mesecev zapre med štiri stene za montažo videa. Najprej izbere glasbo, ta je najbolj pomembna. Nato pa naredi razred posnetkov. To pokaže prijateljem in potem naredi spremembe. To ponavlja neštetokrat, dokler video ni perfekten.

Spodnji video “Weightless” je postal viralen in si ga je ogledalo več kot 2 milijona ljudi. Tudi ostali posnetki na njegovem Youtube kanalu so vredni ogleda.

 

 

Vendar ne gre vse vedno kot po maslu. Leta 2019 je Jean-Baptiste med poletom doživel nesrečo. Ko je to po navadi pri vrhunskih športnikih, nesreče ni doživel med izvajanjem vragolij, ampak med navadnim poletom. Pravi, da ga je zajel majhen tornado “Dust Devil” in ga vrgel na tla. Okreval je in nas še naprej razveseljuje s svojimi neverjetnimi posnetki.

Foto: FB Jean-Baptiste Chandelier
Foto: FB Jean-Baptiste Chandelier

 

POŠLJI NAPREJ