6 načinov uporabe pokrovčkov kozarcev za vlaganje

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

Vložene kumarice, med, marmelade, omake za testenine… Steklenih kozarčkov v gospodinjstvu nikoli ne zmanjka. Pa veste, kako lahko  izpraznjene kozarčke, oziroma njihove pokrovčke ponovno uporabite? Predstavljamo vam 6 idej.

 

Modelčki za izrez piškotov

Pokrovčki so idealne oblike za izrez testa za piškote. Testo razvaljajte, pomokajte spodnji del pokrovčka in z njim izrežite piškote. Uporabite pokrovčke s čimbolj ozkim robom, da gre rezanje lažje od rok in se testo ne prime na rob pokrovčka.

 

Podstavek za kuhalnico

Med kuhanjem imamo vedno težavo kam postaviti umazano kuhalnico. Uporabite pokrovček od kozarčka za vlaganje. Položite ga na kuhalno ploščo ali ob štedilnik in nanj med kuhanjem odlagajte kuhalnico. Pokrovček je ravno prav nizek, da se kuhalnica ne prevrne. Po končanem kuhanju ni potrebno brisati madežev hrane s kuhalnih površin, pokrovček pa z lahkoto pomijete.

 

Podstavek za kozarce

Odtisi kozarcev lahko na pohištvu pustijo grde madeže. Namesto kupljenih podstavkov za kozarce uporabite pokrovčke kozarcev za vlaganje. Če imate ustvarjalno žilico, jih lahko tudi polepšate. Na zunanjo in notranjo stran prilepite oblogo iz filca, plute ali papirja.

 

Podstavek za kozarec z medom

Bolj kot je med tekoč, večjo umazanijo lahko pusti, ko ga jemljemo iz kozarca. Vestne gospodinje boste kozarec medu po vsaki uporabi obrisale. Medene odtise pa lahko preprečite tudi tako, da pod kozarec z medom postavite pokrovček, ki je nekoliko večji od dna kozarca z medom. Med, ki bi stekel po kozarčku, se bo ujel v podstavek. Vaša polica ali predal pa bosta čista.

 

Oznake rastlin

Na zunanjo stran pokrovčka kozarca za vlaganje prilepite leseno sladoledno palčko. Na notranjo stran pokrovčka pa prilepite sliko rastline ali pa napišite njeno ime. Oznako zapičite poleg posajenih rastlin in vedno boste vedeli, katere rastline so tam posajene.

 

Magneti s slikami

Slike otrok in družine nam vedno prikličejo nasmešek na obraz. Iz manjših pokrovčkov kozarcev za vlaganje naredite magnetke s slikami, ki jih lahko pritrdite na hladilnik. Na notranjo stran pokrovčka prilepite magnet, ki naj bo visok vsaj toliko kot pokrovček. Na zunanjo stran pa prilepite svojo najljubšo sliko in jo obrežite tako, da bo pokrila celotno površino pokrovčka. Za večjo obstojnost lahko sliko prelakirate s prozornim lakom za nohte.

POŠLJI NAPREJ