10 idej za uporabo posodic za ledene kocke

avtor

KATEGORIJE

POŠLJI NAPREJ

Posodice za ledene kocke so s prihodom silikona postale bolj uporabne. Časi trdih plastičnih posodic za ledene kocke in udrihanja po delovnem pultu ali čakanja, da se ledene kocke nekoliko stopijo, da smo jih lahko spravili iz posodic, so za nami.

Silikonske posodice za ledene kocke pa lahko uporabimo še za druge namene. Navdahnite se z 10 idejami.

 

Uredite predal s šaro

Imate tudi vi predal s šaro? Vse tiste drobnarije, ki jih ne moremo vreči stran a hkrati nimajo posebnega mesta. Uredite si predal s šaro s posodico za ledene kocke. V vsako “kocko” dajte enake majhne predmete in predal bo bolj urejen.

 

Slikarska paleta

Otroci radi rišejo, pri tem pa naredijo celo packarijo. Pri barvanju s tempera barvami v tubah pa potrebujejo prostor za mešanje barv. Dajte jim posodico za ledene kocke in imeli bodo dovolj prostora za mešanje barv.

 

Foto: Dragos Gontariu, Unsplash
Foto: Dragos Gontariu, Unsplash

 

Uredite delavnico z orodjem

Žeblji, vijaki, matice, podložke… vse to se valja po predalu z orodjem v delavnici. Vse te drobnarije uredite po vrsti in velikosti, ter jih pospravite v posodico za ledene kocke.

 

Ledeni nakit za otroke

Poletje nam prinaša visoke temperature. Z otroci se lotite zanimive naloge. V vsako posodico naj dajo majhno igračko, kamenček, figurico, bombonček. Narežite trakove iz volne ali vrvice in jo dajte v vsako “kocko”, nato pa nalijte vodo in zamrznite. Ledeni nakit bo otroke hladil, hkrati pa se bodo zabavali pri opazovanju, kdaj bo iz njihove ledene kocke pogledala igračka. Nakit ni primeren za zelo majhne otroke, pri igri pa naj bodo pod nadzorom, da se ne poškodujejo z vrvico okrog vratu.

 

Zamrznite sveža jajca

Jajca so sicer v svoji naravni lupini in v hladilniku obstojna od tri do pet tednov. Obstojnost pa jim lahko podaljšamo tako, da jih zamrznemo. V vsako “kocko” posodice za ledene kocke ubijemo po eno jajce in jih zamrznemo. Taka jajca so obstojna do eno leto.

Foto: Louis Hansel, Unsplash
Foto: Louis Hansel, Unsplash

 

Zamrznite kuhano hrano

Ste skuhali omako za testenine? Zamrznite jo v posodici za ledene kocke. Vsaka kocka omake za testenine je ena porcija. Ko je omaka zamrznjena, kocke prestavite v vrečko in odmrznite le toliko porcij omake, kot jo potrebujete. Ker je omaka v majhnih porcijah se tudi hitreje in lažje odmrzne, kot če jo zamrzujete v večjih lončkih.

 

Zamrznite sveža zelišča

Peteršilj, bazilika in ostala sveža zelišča nam niso vedno pri roki. Nasekljajte jih, dajte v kocke posodice za zmrzovanje in jim dodajte nekoliko vode. Tako boste pri roki za kuho vedno imeli sveža zelišča.

Foto: Pintando La Luz, Unsplash
Foto: Pintando La Luz, Unsplash

 

Zamrznite vino

Radi kuhate po receptih, ki vsebujejo kanček vina? Zakaj bi zato odpirali novo steklenico. Zmrznite majhne porcije vina in jih zmrznjene preložite v vrečko v zmrzovalniku. Tako imate vino za kuhanje vedno pri roki.

 

Zamrznite juho za nadaljnje recepte

Ko boste skuhali juho, se spomnite na jedi, ki jih je potrebno začiniti z nekoliko juhe. Ostanke juhe zamrznite v kocke in jih uporabite pri takih receptih.

Foto: Becca Tapert, Unsplash
Foto: Becca Tapert, Unsplash

 

 

 

 

 

POŠLJI NAPREJ